https://akharinnews.com/images/1402/11/06/IMG_9424.PNG

آخرین اخبار سایت

تاریخ انتشار: چهارشنبه, 30 خرداد 1396 ساعت 10:45

بيانيه جامعه مدرسين درباره شبهات مطرح شده اخير

جامعه مدرسين حوزه علميه قم در واکنش به آن‌چه «طرح برخي شبهات در مورد ولايت معصومين(ع)» مطرح شده، بيانيه‌اي منتشر کرد.

در متن اين اطلاعيه آمده است:

«بسم الله الرحمن الرحيم

سخنان اخير مطرح شده در باب ولايت و مبناي حکومت و ولايت از ديدگاه اميرالمومنين علي(عليه‌السلام) خطائي بزرگ و سخني برخلاف برهان و دليل عقل و شرع است.

به گواهي تاريخ و احاديث رسيده از معصومين «عليهم السلام» موضوع امامت و ولايت در اسلام يک امر الهي و سماوي بوده و حتي پيغمبراکرم(صلي‌الله عليه و آله و سلم)‌هيچ دخالت شخصي در انتخاب اميرالمومنين(عليه‌السلام) نداشته است و فقط موظف به ابلاغ پيام الهي در بيان جانشيني امير المؤمنين علي(عليه‌السلام) بوده است. براساس ادلة قطعي مسئله خلافت و جانشيني پيامبر براساس وحي الهي بوده و در اسلام فرمانروائي مخصوص به خداي متعال است. برهمين اساس جز به نصب الهي هيچ انساني حق ندارد اداره امور انسان‌ها را که حق مخصوص خداوند مي‌باشد برعهده بگيرد. عدم تفکيک و يکسان پنداري معناي قدرت و ولايت يکي ديگر از اشتباهات صورت گرفته در اين باب است. در حکومت اسلامي مردم نقشي اساسي و بزرگ برعهده دارند که همان نقش قدرت بخشي به ولي امر مي‌باشد اما تعيين ولي جامعه و حق فرمانروائي امري الهي است چنانکه خداوند متعال فرمود: «إِنَّما وَلِيُّکُمُ اللّهُ وَ رَسُولُهُ وَ الَّذينَ آمَنُوا الَّذينَ يُقيمُونَ الصَّلاةَ وَ يُؤْتُونَ الزَّکاةَ وَ هُمْ راکِعُونَ».

تفسير به رأي بخشي از سيره و احاديث ائمه اطهار جفاي بزرگي به فرهنگ و اعتقادات شيعي و اسلامي است. نبايد با بياني شبهه‌انگيز و ناقص به تحليل و تفسير گزاره هاي ديني و تاريخي پرداخت. آنچه در سقيفه، در حکميت و قصه صلح امام حسن(عليه‌السلام) اتفاق افتاد نيز تحميل گري و ظلم به ولي خدا بود.

آيا بايد آن جفا و تحميل، حيله‌گري و تزويري که مردم را از حق برخورداري از رهبري و ولايت و امامت الهي محروم ساخت، رأي مردم تفسير کرد و آن را به معصوم نسبت داد؟

در حالي که افزون بر آيه ولايت که در نص صريح قرآن کريم آمده است؛ احاديث متواتره غدير، ثقلين، منزلت و احاديث الائمه اثناعشري در زمان خويش، همگي الهي بودن ولايت را در اسلام به طور قطعي ثابت کرده است و در منابع کلامي به تفصيل بيان شده است.

در ولايتي که اسلام معرفي مي‌کند شخص حاکم در پيوندي فکري، عقيدتي، عاطفي و محبت‌آميز با آحاد مردم است، و مردم با پيروي عاشقانه از فرمان رهبر که فرمان خداست زندگي برخوردار از عدل و رفاه و فضيلت خواهند داشت، حاکميت و ولايت در اسلام در خدمت به مردم و همراه با عقايد و احساسات مردم است و استکبار و ستم و ديکتاتوري در ولايت و امامت بر مردم وجود ندارد.

جامعه مدرسين حوزه علميه قم از تمام علما و متفکران اسلامي مي‌خواهد با بيان صحيح و مستند معارف قرآن و اهل بيت(عليهم السلام) و تبيين عميق انديشه و فرهنگ اسلامي و شيعي چون هميشه پاسخگوي شبهات و تفسيرهاي غلط از عقايد اسلامي باشند.

و السلام عليکم و رحمه الله و برکاته

محمد يزدي

رئيس شوراي عالي جامعه مدرسين حوزه علميه قم»

665 نمایش

نظر دادن