فعالان بخش خصوصي با نگاهي مثبت به مذاکرات هسته اي ايران چشم دوخته بودند، برخي از آنها بر اين باورند که ممکن است عدم توافق نهايي براي فضاي اقتصادي ايران گران تمام شود و برخي ديگر تمديد ديپلماسي را گامي مثبت در جهت اهداف مورد نظر کشور مي دانند. در هر حال نگاه هاي متفاوتي در خصوص نتايج مذاکرات 5+1 با ايران وجود دارد، عسگراولادي، عضو هيات نمايندگان اتاق تهران بر اين باور است تمديد مذاکرات مفيد بوده است. از سوي ديگر مجيدرضا حريري، عضو و نايب رئيس کميسيون تجارت راه حل نهايي در مذاکرات هسته اي را تفاهم مي داند، تفاهمي که چاشني آن صلح و دوستي است. همچنين پدرام سلطاني، عضو هيات نمايندگان اتاق تهران نيز معتقد است که ديپلماسي اقتصادي در مراحل قبلي مذاکرات اثر خود را گذاشته است و در اين مرحله ديپلماسي سياسي و فني بايد خود را نشان دهد تا اختلافات به حداقل برسد و راه براي امضاي توافق جامع هسته اي باز شود.
اسدلله عسگر اولادي در گفت و گوي کوتاه با خبرآنلاين در خصوص اثرات تمديد مذاکرات بر فضاي اقتصاد گفت:« از ديدگاه من تمديد مذاکرات وين مفيد بوده است.»
عسگراولادي با اشاره به مثبت بودن شرايط مذاکرات و رضايت از نتايج کسب شده گفت:« بايد به اين نکته اشاره کنيم که اقتصاد کشور با اتفاقاتي که در جريان مذاکرات افتاده از حالت ياس به سمت اميدواري و نشاط گام برداشته است.»
عضو هيئت نمايندگان اتاق تهران با تاکيد بر دوري کردن از هرگونه مجادله و ستيزه اي در طول مذاکرات 5+1 اظهار داشت:«ستيزه را بايد کنار گذاشت و در سايه دوستي و توافقات منتظر روزهاي خوبي براي اقتصاد کشور و فضاي داخلي بود.»
وي همچنين مثبت بودن تمديد مذاکرات را به دليل آرامشي که ايجاد شده مي داند و در ادامه افزود:«نبايد فراموش کرد که تميدي يعني ادامه راه و اين در صورتي است که اگر تمديدي اتفاق نمي افتاد ممکن بود اين مذاکرات با شکست روبه رو مي شد و همين موضوع نشان دهنده موفق عمل کردن تيم مذاکرات هسته اي است.»
همچنين مجيدرضا حريري، عضو و نايب رئيس کميسيون تجارت درمورد نتايج مذاکرات سه جانبه بر اين باور است که تمديد به معناي بسته نشدن درهاي پيش روي ايران است. وي در ادامه به خبرآنلاين گفت:«راه حل نهايي تفاهم و توافق است.»
حريري در ادامه با اشاره به اميدواري هاي که در فضاي اقتصادي کشور ايجاد شده است اظهار داشت:«راه مذاکره هنوز بسته نشده است و اين موضوع به اين معناست که درهاي اميدوارکننده به روي کشور ما هنوز باز است.»
نايب رئيس کميسيون تجارت در ادامه افزود:«تمديد يعني که ما يک گام جلوتر از شرايط گذشته و تحريم هستيم و اميدواريم که راه هاي بيشتري باز شود.»
روزگذشته هم وزيرامور خارجه به صراحت اعلام کرد مذاکرات گام هاي رو به جلوي داشته است. اين نقل قول هاي ظريف موجب شد تا فضاي اقتصادي کشور و بخصوص بازارهاي مالي با آرامش بيشتري به کارشان ادامه دهند. بازارهاي مانند دلار طي روزهاي گذشته واکنش هاي منفي به تمديد توافقات نشان داده بودند.
پربینندهترین اخبار
- حملات به تجزیهطلبهای ضدایرانی در اربیل
- آیا پاکستان وارد جنگ مستقیم با انصارالله خواهد شد؟
- پهپاد ۳۰ میلیون دلاری ترکیه در یمن به زیر کشیده شد
- انفجارهای مهیب منطقه شرقی عربستان را لرزاند
- چین ۱۱ جنگنده جی-۲۰ نزدیک مرز هند مستقر کرد
- یک چهارم نفت دنیا قطع شد
- ترامپ هنوز به چند سیلی محکم دیگر از ایران نیاز دارد
- ونزوئلا سفیر ایران را احضار کرد
- گفت و شنود| میخوام ببرمت دَدَر!
- بیانیه سنتکام درباره حمله ایران به پایگاه آمریکا در اردن
آخرین اخبار سایت
- ونزوئلا سفیر ایران را احضار کرد
- کاهش ۴.۷ درصدی قیمت گوشت و مرغ
- حملات روسیه علیه بنادر و کشتیهای اوکراینی
- نشست امنیتی در عراق بعد از تجاوز آمریکا و عربستان
- رویترز: ایران پیشنهاد عمان درمورد تنگه هرمز را رد کرد
- یمن از سرنگونی یک پهپاد جاسوسی سعودی خبر داد
- اردن وقوع عملیات موشکی ایران را تأیید کرد
- اهداف و پیامدهای حمله اوکراین به کشتی ایرانی
- تداوم گرمای شدید در ایران و عراق
- واکنش حشدالشعبی به حملات هوایی آمریکا و عربستان
- گفت و شنود| میخوام ببرمت دَدَر!
- توقف فعالیت بزرگترین پالایشگاه گازی جهان در قطر
- بیانیه سنتکام درباره حمله ایران به پایگاه آمریکا در اردن
- حمله هوایی آمریکا و عربستان به عراق
- عکس| باغداری که خرماهایش را وقف زائران اربعین کرد
تمديد مذاکرات هسته اي براي اقتصاد ايران تا حدودي چشم انداز 7 ماهه را از نظر ميزان درآمدهاي ارزي ايجاد کرد. برخي انتظار داشتند با انجام توافق نهايي در اين مرحله، روند لغو تحريم ها آغاز شود تا با افزايش فروش نفت، درآمدهاي ارزي کشور افزايش يابد و دست دولت در اقتصاد بازتر شود. تعدادي از کارشناسان اقتصادي اما معتقدند که هزينه ارزي دولت بايد با مراقبت انجام شود تا مشکلاتي که در اواخر دهه 80 با افزايش درآمدهاي نفتي در دولت محمود احمدي نژاد رخ، داد تکرارنشود.


