https://akharinnews.com/images/1402/11/06/IMG_9424.PNG

تاریخ انتشار: دوشنبه, 20 اسفند 1391 ساعت 08:00

«سرخ‌آبی»های پایتخت؛ وارد‌کننده مي‌شوند

مدیران اقتصادی گاهی از حضور پررنگ دلالان در بازار گلایه دارند و رییس دولت بارها از وجود مافیا در اقتصاد کشور خبر داده است. مافیایی که برخلاف وعده رییس دولت هیچ‌گاه از آن‌ها پرده‌برداری نشد تا از این همه هیاهو جز یک علامت سوال بزرگ برای مردم هیچ باقی نماند.

اما ما که فالگوش می‌ایستیم شنیده‌ها زیاد داریم برای شمایی که ندانستن پشت پرده اقتصاد ایران آزارتان می‌دهد. برای همین در فالگوش امروز برایتان از حضور پررنگ فوتبالی‌ها در حوزه واردات کالاهای اساسی می‌گوییم. با ما در این کادر بمانید تا برایتان بگوییم پشت در اتاق مدیران فوتبالی زمزمه‌هایی از ورود پرقدرت دو باشگاه بزرگ و پرطرفدار پایتخت به عرصه تجارت شنیدیم. مدیری با صدای حق به جانب از ائتلاف با مدیر باشگاه رقیب سخن می‌گفت و خرسند از این‌که به عنوان معتمد باشگاه رقیب در عرصه تجارت انتخاب شده است.

گوش که تیز کردیم صحبت‌های درگوشی مدیرعامل بزرگوار را هم شنیدیم که می‌گفت از همه ارتباطات خود برای پیشتازی در واردات کالاهای اساسی بهره‌خواهد گرفت.

برای ما البته عادی بود حضور دستگاه‌های غیرتخصصی در اقتصاد و استفاده از رانت‌های دولتی برای کسب سود بیشتر، چون هنوز واردات برنج توسط خودروسازان یا گوشت قرمز توسط برخی از بانک‌های خصوصی را فراموش نکرده‌ایم. پس تعجب نمی‌کنیم از این‌که مدیر باشگاه‌ها به‌دنبال واردات کالاهای اساسی و استفاده از رانت برای دستیابی به ارز مرجع و دیگر امکانات دولتی باشد. این‌که فوتبالی‌های بزرگ پایتخت به دنبال درآمدزایی هستند فی‌نفسه بد نیست و شاید این‌روزها که واردات دچار تنگی نفس شده است و کارشناسان از کمبود کالا در سال آینده خبر می‌دهند بسیار هم کار پسندیده‌ای باشد. اما سوال اینجاست که جایگاه تشکل‌ها و نهادهای صنفی و تولیدکنندگان و تجار در اقتصاد ایران کجاست که شاهد حضور دستگاه‌های غیرتخصصی‌ در تجارت هستیم؟ آیا امکاناتی که استفاده از آن‌ها برای مدیرعامل محترم تنها با یک تلفن میسر می‌شود، برای فعالان اقتصادی هم قابل استفاده است؟

روزنامه بهار

774 نمایش

نظر دادن