وزير خارجه بحرين در مصاحبه با شبكه سعودي العربيه، با بيان اينكه كشورهاي عربي حوزه خليجفارس براي مقابله با ايران جدي هستند، گفت: «تهران بايد از حمايت سازمانهايي در خاورميانه دست بردارد.» خالد بن احمد آل خليفه، گفت: «ما به ايران و به همه حاميان آن پيام ميفرستيم كه ما اينك براي مقابله با آن جدي هستيم و هيچ ترديدي در دفاع از دولتهايمان، ملتهايمان، منافعمان و برادرانمان در منطقه نداريم. براي اينكه اين موضوع براي ما مسالهاي حياتي است.» وزير خارجه بحرين كه در زمان استقلال اين كشور از ايران، يازده ساله بوده است، تنها راه براي كاهش تنشها با تهران را تغييرات اساسي در سياست خارجي ايران اعلام كرد و افزود: «بحرين و ديگر كشورهاي عربي حوزه خليجفارس براي گشودن صفحهاي جديد با ايران آماده هستند.» او اضافه كرد: «نخستين و مهمترين گام اين است كه ايران بايد تغييري ريشهاي در سياست خارجي خود در قبال دولتهاي منطقه صورت دهد و اين تغيير همچنين شامل متوقف كردن حمايت از حزبا... لبنان و ديگر گروهها است.»
اظهارات خالد بن احمد در حالي منتشر ميشود كه از زمستان گذشته كه عربستان سعودي در پي حمله به سفارت و كنسولگري اين كشور در تهران و مشهد روابط خود با تهران را قطع كرد، بحرين در اقدامي كه ناشي از تبعيت در سياست خارجي خود از سياستهاي سعودي بود، روابط خود با تهران را قطع كرد. چندي پيش نيز همين مقام بحريني، از ارسال پيام توسط ايران و تمايل به گفتوگو با كشورهاي عربي حاشيه خليج فارس خبر داده بود. به گزارش وبگاه خبري «الوسط» بحرين، وزير خارجه اعلام كرد: «ايران از طريق امير كويت به رهبران كشورهاي عربي حاشيه خليج فارس پيام فرستاده و نسبت به آغاز گفتوگو با اين كشورها ابراز تمايل كرده است. » او افزود: «يك مقام ارشد ايراني به تازگي از كويت ديدن كرده و خواستار گشايش صفحهاي جديد در روابط ايران با كشورهاي عربي خليج فارس شده است و امير كويت پيام ايران مبني بر تمايل اين كشور جهت گفتوگو با ما را رسانده است. » خالد بن احمد در واكنش به اين پيام ايران گفت: «ما اين اقدام ايران را رد نميكنيم ولي مقامات ايران عليه پادشاهي بحرين سخن ميگويند و يكي از رهبران سازمانهاي ايراني در سخناني تحريك آميز خواستار الحاق بحرين به ايران شده است. » او در ادامه گفت: « باب گفتوگو با ايران باز بوده و ما هميشه با اين رويكر با ايرانيها رفتار كرديم. »
سفر كري به منامه براي نخستينبار
در همين حال، بر اساس اعلام وزارت خارجه ايالات متحده آمريكا، جان كري، چهارشنبه آينده براي نخستينبار به منامه سفر خواهد كرد. سفر كري به بحرين كه ميزبان ناوگان پنجم ايالات متحده است، براي شركت در نشست وزراي خارجه كشورهاي عضو شوراي همكاري خليج فارس صورت خواهد گرفت. بحرين كه تحت ديكتاتوري رژيم آل خليفه از سال ۲۰۱۱ و شروع جنبشها، شاهد خيزشهاي مردمي بوده است، همواره از سوي سازمانهاي حقوق بشري به عنوان كشوري ناقض حقوق بشر معرفي ميشود.
آلخليفه، ناقض بزرگ حقوق بشر
در آخرين نمونه، سازمان عفو بينالملل از مسئولان رژيم آل خليفه آزادي بيقيد و شرط زندانيان سياسي اين كشور را خواستار شد. جيمز لينش، مدير اجرايي عفو بينالملل در منطقه خاورميانه و شمال آفريقا در بيانيهاي ضمن اينكه آزادي بيقيد و شرط زندانيان سياسي بحرين را از رژيم آل خليفه خواستار شد، تاكيد كرد: «دولت بحرين كه مخالفان را محدود ميكند، خود را پشت مسابقات فرمول يك پنهان ميسازد. در ادامه اين بيانيه آمده است: «اين مسابقه نگاههاي جهان را از موارد نقض حقوق بشري كه در بحرين انجام ميشود، دور كرده است.» لينش ادامه داد: «پشت اين خودروهاي پرسرعت و ميادين رقابت و پيروزي، دولتي پنهان شده كه با هرگونه مخالفتي مقابله كرده و با افزايش بازداشتها و محدود ساختن چهرههاي برجسته فعالان و مخالفان سياسي آنها را سركوب ميكند. » بحرين امسال براي دوازدهمين سال پياپي ميزبان مسابقات فرمول يك است كه از سوم آوريل آغاز ميشود. معمولا مخالفان سياسي بحرين از زمان اجراي اين مسابقات براي اعلام مخالفت خود با رژيم آل خليفه بهره ميبرند. مخالفان بحريني معتقدند ميزباني اين مسابقات به نفع آل خليفه است كه متهم به نقض حقوق شيعيان در اين كشور است.
منبع: آرمان



